Klanten aan het woord over hun…

SK Kotter Sedan

SK Kotter Pilot

SK Kotter AC

SK Kotter Cabrio

Familie de Rycke-Boeleart

Wij zijn Guido de Rycke en Martine Boeleart, Belgische eigenaren van de SK 362 (SK 12.50 Sedan). Naam; Mas d’O. Thuishaven: Terherne. Woonplaats: Geraardsbergen in België. Waarom zijn wij gek van onze SK? Zeer jong zot van boten, uren heb ik vanaf de kade naar bootjes gekeken. Blankenberge, Nieuwpoort…

...Lees meer

…Zeebrugge, St. Tropez, Hyères, amaai wie hee?? ooit zoveel bootjes gekeken? Op 18-jarige leeftijd kochten wij samen onze eerste boot. Vier boten later waren we zonder schip, maar wel op zoek.

Verliefd
Bij een bezoek aan Dordrecht en weeral bootjes kijken hielden wij een schip in het oog waarvan wij meenden ‘t ziet er een toffe boot uit’ na uitleg van de opvarenden vernemen wij dat dit type een Valkvlet betrof. Volop op zoek op internet Valkvlet vallen wij op de site van SK jachtbouw. De site onderste boven gekeerd, drie keer, vier keer en nog meer, komen wij te weten dat er in Sneek een botenshow plaats vond. Ik wou dat SK-schip van dichtbij zien, voelen en ruiken. Dus wij 350 km naar het Noorden. Het viel ons onmiddellijk op dat SK schepen afgewerkt zijn tot in de puntjes met oog voor detail. Ook de SK 362 lag toen aangemeerd aan de steigers van de SK-werf. Bij de eerste stap in de open kuip werd ik zo verliefd op deze boot dat ik zei “Deze is natuurlijk niet te koop, maar zo wil ik er één”. Toen kwam Hein te voorschijn die ons op zijn beurt de snufjes, de pluspuntjes, en de goed overwogen extra’s van zijn Mas d’O liet zien.

Ja maar deze boot is niet te koop Mr. Sleven? “Misschien wel, maar nog niet onmiddellijk”, was het antwoord. Na overenweer gepraat zijn wij tot een overeenkomst gekomen en zouden wij volgend seizoen (2014) in augustus de boot kopen.

Ganse winter dromen
In de herfst hadden wij met Hein een afspraak om eens te varen met de Mas d’O. Onze eerste trip op de Friese meren. Voor ons lag er een nieuw vaargebied voor de voeten. Wij bevestigden nogmaals ons mondeling akkoord. Een ganse winter dromen van een bijna nieuw schip genaamd Mas d’O en een SK Kotter. Prachtig. Op 4 juli 2014 was de officiële overdracht een feit. Onze kinderen en kleinkinderen waren mee getuige van onze eerste trip, met nu onze SK, onze Mas d’O. Tussen haakjes wij vonden de naam van het schip zo uniek dat wij hem meteen mee kochten. Dus de Mas d’O blijft in de SK-vereniging alleen met een andere eigenaar. En dat zijn wij. Ondertussen hebben wij in juli, augustus, september en oktober ongeveer 200 uren gevaren op de Friese meren. Wij zijn er gewoon weg van. Onze SK 362, die het fantastisch doet, de mooie dorpjes, de prachtige aanlegsteigers stelen meer en meer onze harten. Wij hebben ook onze eerste kras gevaren, deze doet een beetje pijn, maar een reparatie moet het terug goed maken. Wij kozen er voor om nog minstens vijf jaar op de Nederlandse wateren te varen, nadien zien wij wel. Wij kijken er naar uit om volgend vaarseizoen te starten. De SK 362 ligt in ieder geval klaar.

Ons cijfer voor ons schip: 11
Ons cijfer aan vaarplezier: 10

Familie De Kraker

Wij zijn de fam. de Kraker, eigenaar van de SK 324, een SK Kotter Sedan 1250. Thuishaven; Goes. En hebben zo’n 20 jaar vaarervaring, met oa een Vri-jon kruiser 1150 , en vanaf 2008 met de SK 324. Wij hebben voor een SK gekozen ,omdat…

...Lees meer

…het precies was wat we wilden. Een splinter nieuw schip met een mooi stoer uiterlijk. En we konden ons bestaande schip inruilen. Onze vaarplannen; diverse landen bezoeken ,maar ook Nederland is mooi! Koop een SK omdat; het schip een stoer uiterlijk heeft, lekker degelijk en zwaar gebouwd is, je kunt er goed mee manoeuvreren en het contact met de SK werf geweldig is! Plus punten; Kruip hoogte, lekkere brede gangboorden, stabiel, dubbele bolders, stoer en mooi uiterlijk. Min punten; Voor ons weinig of geen, enkele kleinigheden is op ieder schip te vinden.

Ons cijfer voor ons schip: 8
Ons cijfer aan vaarplezier: 10-

Familie Betten

Wij zijn de familie Betten en zijn (waarschijnlijk) de oudste SK leden (85jaar). Sinds 1992 varen we met een SK Kotter Sedan 1200. Thuishaven; Sneek (tegenover de SK werf). In 1942 begonnen we met een Lark (ook tijdens de oorlog gezeild). Daarna wedstrijden gezeild als bemanningslid op de…

...Lees meer

…regenboog (nr. 2) en hebben we een eigen regenboog (nr 67 en later nr. 104) gekocht. Toen kwamen er kinderen en hebben we een Vecht kruiser (Maarsen) gekocht. Daarna nog 2 Valkkruisers (Waalwijk). In 1992 hebben we de SK 120 laten bouwen. We vinden het een super mooi, ruim (breed) en heerlijk stabiel schip.In het voor en najaar laten we ons schip van binnen en buiten nakijken en schoonmaken, en houden het dan zelf bij, da’s lekker makkelijk op onze ouwe dag! Onze vaarplannen; Hebben altijd veel gevaren ,heel Nederland door van Friesland tot Zeeland en Maastricht aan toe. Maar ook naar Duitsland oa op het Midlandkanaal. Maar we varen niet op zout water ,heb een hekel aan schoonmaakwerk. Nu hebben we plannen om de route; Hoogeveen, Almelo Arnhem, Zwolle te varen. En later in het jaar nog naar het Veluwe meer en Amsterdam. Maar vaak varen we ook zo even op een dag als het mooi weer is een rondje Sneekermeer, of liggen met vrienden bij elkaar met een borreltje en een stuk worst. Koop een SK omdat; je er alles heerlijk mee kunt (goede vaar eigenschappen) ,zeker met een goede hydraulische boegschroef en een spudpaal, kun je het lang vol houden. Soms liggen we met 3 motorboten op onze spudpaal, zeilwedstrijden te kijken. Prachtig toch! En als je ziet dat de SK-Kotters uit Rotterdam en Goes komen voor een reparatie op de SK werf, nou dan weet je het wel. Wij kunnen ze altijd goed in de gaten houden! Plus punten; fijn schip, anders was die allang weg! En ook als klant! Min punten; dat ik geen duidelijk SK nummer heb gekregen van de vorige SK werf eigenaar! Nu SK 120.

Ons cijfer voor ons schip: 9
Ons cijfer aan vaarplezier: 9

Familie Vendelbosch

Wij zijn Ilse (12 jaar) en Romy (9 jaar) Vendelbosch van de SK 244 (SK Kotter Sedan 1100). Naam: Quattro (4e boot is van opa en oma). Thuishaven: Hardinxveld-Giessendam. Vroeger gingen we al varen met de boot van opa en oma een Bergermermeer kruiser (de Jumbo). Sinds april 2004 varen we samen…

...Lees meer

…met onze ouders (of met opa en oma). We vermaken ons met zwemmen, tekenen, knutselen, reisverhaal schrijven, spelletjes en we maken wel eens wentelteefjes of toetjes aan boord. Gelukkig hebben we geen vaste taak aan boord, want WIJ HEBBEN VAKANTIE! Soms helpen we wel eens met afdrogen, poetsen, ramen lappen en aanleggen. Ook moeten we sturen (als Motorpapa naar de wc moet). We liggen ook graag op het dak te zonnen. Het liefst, gaan we naar het strand in de Biesbosch. Ons verste plekje waar we heen zijn gevaren is Texel. Daar hebben we naast een zeehond gevaren! Wat we niet leuk vinden, is dat we schrikken van de boegschroef als we op bed liggen te lezen. Verder zijn we dik tevreden en vinden het altijd fijn om weg te gaan. Onze droom is om later ook een SK Pilot te hebben. Omdat we die extra slaaphut zo leuk vinden. In de kleuren blauw en wit en dan noemen we hem Duckie!

Ons cijfer voor ons schip: 8
Ons cijfer aan vaarplezier: 10

Familie De Waal

Wij zijn de fam. De Waal van de SK 352, eigenaar van de SK Kotter Sedan 1250. Naam: Chantyki. Thuishaven: Ooltgensplaat. Inmiddels varen we al zeker 30 jaar. Wij hebben ongeveer zeven jaar aan boord van ons zeiljacht gewoond. Eerst in de Middellandse Zee en daarna in de Caribbean…

...Lees meer

…Venezuela en Noord Amerika. Een geweldige tijd met prachtige ervaringen. Toen wij ongeveer vijf jaar geleden om gezondheidsredenen niet meer konden zeilen, hebben wij besloten om te gaan varen met een motorboot. Wij wilden dan ook weer een groot gedeelte van het jaar (zeker 5 mnd.) aan boord wonen en varen. Graag met zo veel mogelijk comfort! Hoewel wij het “fluiterzeilen” en de dolfijnen missen, hebben wij in onze SK Kotter gevonden wat we graag wilden. Wij genieten nu van de Nederlandse wateren, Scandinavië, Frankrijk en Duitsland. Groot pluspunt: onze eigen inbreng tijdens de bouw, grote ruimtes en heerlijk brede gangboorden, redelijke prijs ten opzichte van andere werven. Een comfortabel varend no-nonsense schip om langere tochten mee te maken. Een schip wat ons ook op ruimer water een veilig gevoel geeft. Minpunten: zou ik zo niet weten.

Ons cijfer voor ons schip: 9,5
Ons cijfer aan vaarplezier: 10

Familie Van den Berg

Wij zijn de familie van den Berg 2e eigenaar van de 5K 140 (SK Kotter Sedan 1200), met scheepshond Britt. Naam: Thister. Thuishaven: Ouddorp. De naam Thister is gekozen als vervorming van ‘het is er’. Na twee jaar huren van een schip en na lang zoeken hebben we dit schip gevonden. Na een hele dag…

...Lees meer

…bootjes kijken, zijn we uiteindelijk op de SK werf gekomen en daar lag de SK 140. Het voelde heel goed en solide aan. Bep was direct helemaal thuis aan board. Met de vorige eigenaar van de werf zijn we rond gekomen en hebben het schip gekocht. Pluspunten: stevig en stabiel schip. Ook goed voor slechte weersomstandigheden. Zelf hebben we in Denemarken golfhoogtes van 2m. meegemaakt. Wel zo snel mogelijk een haven opgezocht, maar het schip kan er goed tegen. Ruime gangboorden rondom. Ook rondom een boeisel, zodat er geen probleem is met overboord gaan van hand of andere spullen. Heel goed manoeuvreerbaar (ons schip heeft twee motaren met hydraulisch aangedreven boegschroef). Minpunten: het anker bij ons schip zit aan stuurboord voor. Wij gebruiken het anker niet, omdat dit bij gebruik heel gemakkelijk schade aan het verfwerk geeft door verkeerd om vallen van de klauwen. De spudpaal werkt alleen goed op ondiep water. Ter voorkoming van schade door beweging van de spudpaalkoker, hebben we de spudpaal eruit gehaald het bovendeel van de koker benut als ventilatie voor de douche.

Buiten de ervaring vanuit mijn werk in de baggerindustrie over de gehele wereld zijn we in 1999 begonnen met pleziervaart. Daarvoor veel in het buitenland gewerkt en dan is het bezit van een schip niet aan te bevelen (3 maanden weg, 1 maand thuis). Met ons schip hebben we vanaf 2001 gevaren en vanaf 2004 konden we vanwege vervroegde uittreding lange reizen maken. De reizen voerden ons naar Parijs, Denemarken met o.a. Kopenhagen, Noorwegen met Telemarkkanaal en Oslo, Zweden met Gotakanaal en Stockholm, Duitsland met Berlijn, rondje Luxemburg met Maas, Moezel en Rijn. Verder natuurlijk ook door Nederland en België. Kortom het vaargebied is West Europa. Voor het komende seizoen er nog geen vaste vaarplannen, maar het kan zomaar zijn, dat we weer een keer door Nederland varen of dat we naar Denemarken gaan, waar het Lymfjord nog steeds wacht om door ons bezocht te worden. Ook door Frankrijk via de Rhône-Rijnkanaal naar boven de Bovenrijn en staat nog steeds op het lijstje van nog te doen.

Ons cijfer voor ons schip: 9
Ons cijfer aan vaarplezier: 10

Familie Leeuwenkamp

Wij zijn de familie Leeuwenkamp, trotse eigenaar van de SK 372 (SK Kotter Sedan 1250), met scheepshond Willem. Naam: Willem. Thuishaven: Heeg. Wij hebben 16 jaar gezeild (oa Etap 28), waarvan tien jaar op de Friese wateren. Omdat het zeilen door rug- en heupklachten te zwaar…

...Lees meer

…werd, hebben we gekozen voor een SK Kotter er met een ruime open kuip. Voor ons en de labrador is de lage opstap aan boord dan ook ideaal. Als (ex)zeiler wil je toch lekker laag op het water verblijven en dat komt goed overeen. Ook is het heerlijk, dat je onder veel bruggen zo door kunt varen vanwege de lage doorvaart hoogte. De ‘Willem’ is ons eerste motorschip en is op 22 mei 2013 feestelijk gedoopt. Samen met familie, vrienden en alle mensen die aan de boot hebben gewerkt. We hebben afgelopen vaarseizoen gebruikt om het schip helemaal in te richten, zoals we dat graag wilden. En om alle vaareigenschappen uit te proberen. Ook hebben we natuurlijk lekker de tijd genomen om te genieten. Komend vaarseizoen willen we wat langere tochten binnen Nederland gaan maken. Pluspunten: Heerlijk degelijk schip met goede vaar- en manoeuvreer eigenschappen. De samenwerking met de werf en het zelf kunnen bepalen van indeling en gekozen materialen. Ook de ruimte is heerlijk voor ons samen, de salon, open kuip en heerlijke brede gangboorden zijn ideaal. Minpunten: zijn we nog niet tegen gekomen.

Ons cijfer voor ons schip: 10
Ons cijfer aan vaarplezier: 10

Familie Coster

Wij zijn de familie Coster, eigenaar van de SK 148 (SK Koitter Sedan 1100). Naam: Elsa. Thuishaven: Zuidhorn. De naam ‘Elsa’ is de voornaam van mijn (schoon-) moeder. Vroeger als kleine jongen (10 jaar) zeilde ik al veel. Samen varen we vanaf 1963. In 1998 hebben we onze SK laten bouwen. Omdat…

...Lees meer

…het een stevig en goedgebouwd schip is. Ook een goede prijs kwaliteit verhouding. We hebben gekozen voor een SK met ruime open kuip, want we wilden wat meer comfort. Die kuip is heerlijk! Met een tent (die snel en gemakkelijk is te verwijderen) zit je zo lekker in de buitenlucht, maar wanneer het wat minder weer is heb je er gelijk een hele ruimte bij, ideaal dus.

Onze vaarplannen voor het komende jaar zijn toch de Nederlandse wateren. Regelmatig komen we nog even “een bakkie doen” als we bij de werf langs varen. Pluspunten: Lekker stevig en goed gebouwd. Minpunten: verfsysteem.

Ons cijfer voor ons schip: 8
Ons cijfer aan vaarplezier: 9

Familie Holtackers

Wij zijn de familie Holtackers, nieuwe eigenaar van de SK 364 (12.50 Pilot).Naam: HydroSyndroom. Thuishaven: Braassemermeer. Wij zijn Han en Helma Holtackers en zijn sinds eind december 2014 eigenaar van de SK364, een 12.50 Pilot. Onze boot heet de HydroSyndroom en onze thuishaven…

...Lees meer

…wordt de WSV Braassemermeer. Negen weken onderweg Vanaf dat wij elkaar ontmoet hebben, varen we in een kajuitzeiljacht. Achtereenvolgens een Wing 7,20, een Pion, en vanaf 1998 een Dehler 35 CWS. Met name met de Dehler hebben we lange en mooie tochten gemaakt. De meest bijzondere vakantie was negen weken lang, met een 3-jarige Hanno, naar de Oostzee. We hebben daar Duitse, Deense en Zweedse havens en eilanden bezocht, prachtig. Alles toetsen aan de SK 12.50 Pilot De Dehler is nu ingeruild voor een motorboot. Het was en is voor ons een moeilijke overstap. Gezondheidsredenen dwingen ons een keuze te maken.

We hadden behoorlijk wat wensen ten aanzien van indeling, vaargedrag en ‘looks’ van een nieuwe boot. Aan het begin van onze zoektocht hebben we al een SK 12.50 Pilot gezien, geconstateerd dat het een mooie boot was die dicht bij ons wensenlijstje uitkwam. Alle boten die we daarna bekeken hebben, toetsten we uiteindelijk aan die boot. Natuurlijk is het niet de perfecte boot, maar hij komt er voor ons wel heel dicht bij in de buurt. We hebben veel gehad aan de informatie die we kregen van andere SK-eigenaren die we via SK-vloot konden benaderen. Fijn dat je vooraf al met vragen bij anderen terecht kunt en dat ze eerlijk antwoord geven. Dat heeft ons echt geholpen met onze uiteindelijke keuze.

Friesland mooiste provincie
We hebben nog geen concrete vaarplannen voor lange (buitenland)tochten. Voorlopig zijn we nog aan de schoolvakanties gebonden en zullen we ons richten op Nederland. Omdat we vanuit het Groene Hart gaan varen is daar voor ons veel nieuws te zien. Zeilend zaten we toch vooral op groter water, we hebben nu de mogelijkheid om het binnenland in te trekken. Friesland vinden we de mooiste provincie van ons land, daar zullen we dan ook geregeld te vinden zijn. Op termijn hebben we wel plannen om verder weg te gaan. Eerst maar eens echt varen, want dat hebben we nog maar één maal met onze nieuwe boot gedaan.

Voorlopige pluspunten:

  • maststrijk installatie
  • tweede besturing
  • Een beperkte diepgang en doorvaarthoogte
  • Een open kuip gelijkvloers met het stuurhuis
  • Indeling met een dinette en kombuis beneden
  • Twee hutten, waarvan ook de tweede goed toegankelijk is
  • Ruim uitzicht rondom naar buiten vanuit alle zit plaatsen in het stuurhuis
  • Degelijke bouw

Voorlopige minpunten:
Cijfers geven is nu nog erg lastig, we hebben de boot net, en we hebben er zoals gezegd nog nauwelijks mee gevaren. We gaan er vanuit dat we veel plezier zullen beleven aan de SK 364.

Familie Van Schoor

Wij zijn de fam. Van Schoor eigenaar van de SK 334 (SK Kotter Pilot 1250). Naam: High Noon. Thuishaven: Numansdorp. We varen al bijna ons hele leven, Willem zeker 55 jaar en Anneke 35 jaar. Het varen geeft ons veel rust en heerlijk frisse lucht, met elke dag weer een ander route. We hebben…

...Lees meer

…altijd (tweemaster) gezeild, maar moesten stoppen vanwege rugklachten. We hebben eerst een motorboot gehuurd. Toen we tegenover SK jachtbouw lagen, zagen we de Bravo Tango (SK Kotter Pilot 12.50 m) liggen. Liefde op het eerste gezicht! Prachtige lijn, gelijke ingezonken ramen, chique uitstraling, veel ruimte binnen, veel slaapplaatsen (6!), mooie praktische keuken, heerlijke badkamer met gescheiden toilet, en een ruime open kuip. Geen moment spijt gehad! Wij willen langere vaartochten gaan maken; Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. We verheugen ons allebei op dit vaarseizoen, want we zijn allebei gestopt met werken. En we willen graag naar Berlijn. Pluspunten: solide schip met goede vaareigenschappen, lage doorvaarthoogte (2,48 m.), lekkere brede gangboorden en elk hoekje goed benut. Kort om een geweldig schip! Ons minpunt was niet iets wat de boot betreft, maar de levertijd. Maar dat was snel opgelost door een inruilschip te leen te geven. Nog steeds onze dank daarvoor!

Ons cijfer voor ons schip: 10
Ons cijfer aan vaarplezier: 10

Familie Zuidam

Wij zijn de fam. Zuidam van de SK 332, eigenaar van de SK Kotter Pilot 1150. Thuishaven is Haarlem. Beide varen we vanaf onze jeugd al en hebben sinds 2000 ons eigen schip een Bach kruiser en sinds 2008 de SK Kotter Pilot. Wij hebben gekozen voor dit schip, omdat we de combinatie van de romplijn…

...Lees meer

…en de stoere uitstraling erg mooi vinden. Onze vaarplannen; We willen er nog leuke reizen mee maken door Nederland, België, Duitsland en naar Denemarken. Koop een SK, omdat; kijk vooral naar de kwaliteit van de bouw! Plus punten; strak staalwerk, veel RVS toegepast, goede kwaliteit van toeleveranciers. Min punten; geen min punten, maar verbeteringspuntje als kettingbak en afwatering van de kuip.

Ons cijfer voor ons schip: 8
Ons cijfer aan vaarplezier: 9

Familie Branderhorst

Wij zijn de familie Branderhorst. Met onze twee dochters hebben we de SK 374 (SK Kotter Pilot 1150). Naam: Cobus. Thuishaven: Ammerzoden. De naam ‘Cobus’ is gekozen naar de overleden (schoon)vader. Hij was een groot liefhebber van watersport en wij willen hem eren door de naam…

...Lees meer

…voort te zetten. Van kinds af aan hebben we veel gevaren door heel Nederland. We hebben eerst gezeild, daarna gevaren in een Moonen Kotter, Jan van Gentsloep (10.35), Maril (950) en nu hebben we de SK Kotter Pilot 1150. In de zomervakanie van 2012 kwamen langs de SK werf varen en zagen de SK Pilot liggen. Prachtig die combinatie van het degelijke en een stoer uiterlijk. En natuurlijk de gezellige extra slaaphut onder de salon die maakte het schip voor ons compleet. We werden op slag verliefd en hebben snel besloten een SK Kotter Pilot te laten bouwen. De Maril werd een week later uitgepakt en de spullen hebben we bij de werf opgeslagen voor ons nieuwe schip. Wel even raar, dat we zonder boot weer thuis kwamen, maar wel met een heel goed gevoel. De hele bouw hebben we samen (met de kinderen) gevolgd. Erg leuk om mee te maken en om zelf alles mee uit te zoeken om er je eigen boot van te maken. Ook pretig was, dat we door de kennis van Tjerk en Betsy (met hun toeleveranciers) zo ver zijn gekomen. Nu zijn we de trotse eigenaren van de ‘Cobus’ en hebben eerst rond gevaren in Friesland en zijn toen doorgevaren naar het zuiden. Komend seizoen hebben we plannen om naar de Wadden te gaan, of misschien wel België, Frankrijk of Duitsland. We zullen wel zien wat het eerst gaat worden. Pluspunten: De vaareigenschappen, stabiel, zeer korte draaicirkel, kruiphoogte, brede veilige gangboorden, de mooie roestvast stalen details op de onderhoudsgevoelige plekken, et cetera. Minpunten: Voor zover nog geen minpunten met betrekking tot het schip. Maar wel de levertijd. O ja, nog een leuk punt. We hebben van de winter Sinterklaas binnen gehaald. 

Ons cijfer voor ons schip: 9
Ons cijfer aan vaarplezier: 9

Familie Büscher

Wij zijn de familie Büscher. Met onze drie dochters hebben we de SK 290 (SK 1250 AC). Naam; Thesa II. Thuishaven; Grou. Woonplaats: Borken in Duitsland. Vroeger hadden we een Robur 1150 met een achterkajuit, de Thesa I, deze hadden we overgenomen van mijn ouders. Toen de kinderen…

...Lees meer

…groter werden wilden we graag een groter schip, zodat ze ook gemakkelijk eens vrienden mee konden nemen. En mochten ze niet meer meegaan wij ook vrienden mee kunnen nemen. Daarom hebben wij de AC gekocht, een heerlijk ruim schip met lekker veel privacy. Sinds 2011 varen wij met de Thesa II, een heerlijk ruim schip waar we ons prima op vermaken. De taken zijn goed verdeeld, zoals vaak bij elke boot het geval is. De man zorgt voor het schip en de vrouw voor de gezelligheid en de inwendige mens. Deze taakverdeling bevalt ons goed. Het bruggeld klompje missen de kinderen wel, het was altijd vechten wie het geld in het klompje mocht doen. Aan boord is het rust met lekker lang uitslapen, ontbijten, lezen en bordspelletjes. We hebben bewust geen tv. Onderweg kom je vaak leuke mensen tegen, en hebben we vaak een bootpraatje. We koken vaak aan boord, maar eten doen we ook graag ook buiten de deur, maar als het maar even kan, doen we de barbecue aan. Die wordt vaak door ons gebruikt. Liefst zitten we heerlijk op het achterdek in de avondzon met een lekker glas wijn.

Waddeneilanden
In het weekend varen we vaak in Friesland rond en als we vakantie hebben gaan we graag naar Amsterdam of de Waddeneilanden. Terschelling vinden we een geweldig eiland, met prachtige vergezichten. Heerlijk wandelen, fietsen, naar het strand enz. Tijdens de vakantie houden de kinderen een logboek bij, geweldig leuk om terug te lezen.

Richting Borkum
De verste plek waar we geweest zijn is IJmuiden tot nu toe, ook leuk was dat we Prinses (toen nog Koningin) Beatrix hebben gezien in Sneek. Deze zomervakantie willen we naar de Duitse Waddeneilanden, richting Borkum. Wat we minder leuk vinden is dat we zo weinig tijd hebben om te varen.

Ons cijfer voor ons schip: 10
Ons cijfer aan vaarplezier: 10

Familie Lagendijk

Wij zijn de familie Lagendijk van de SK 296 Cosmopoliet. 2e eigenaar van de SK Kotter AC 1250. Thuishaven is Kampen. We varen al zo’n 20 jaar en het bevalt ons uitstekend. Als ex- beroepsvaarder hebben wij voor een SK kotter gekozen, omdat het een zwaar en degelijk gebouwd schip is met…

...Lees meer

…heel goede eigenschappen. Inmiddels varen we het 3e seizoen met het schip. Onze vaarplannen zijn lange reizen maken binnen de Europese wateren. We zijn in 2011 naar de Middellandse zee gevaren, via Maas, Saône, Rhône naar Sete, stukje Canal du Midi en terug via de Rhône , Doubs en de Rijn naar Basel via Neckar de Rijn weer af naar Kampen (3.600 km met 377 sluizen). In 2012 weer een rondje Frankrijk, met onder andere de Maas, Saône, Doubs, Rijn, Saar, Moezel, Rijn en weer door naar de thuishaven (2.588 km en meer sluizen dan in 2011). Dit jaar hebben we plannen om via Berlijn naar de Oostzee te gaan. Pluspunten: het schip heeft hele goede vaar- en manoeuvreer eigenschappen. Minpunt: de bereikbaarheid van de motorruimte, kleine kettingbak, uitlaat maakt lawaai, geen mangaten in de tanks.

Ons cijfer voor ons schip: 8,5
Ons cijfer aan vaarplezier: 8,5

Familie Guadagnin

Wij zijn de fam. Guadagnin van de Padoah de SK 256, eigenaar van de SK Kotter AC 1250. En wonen in Bochum (Duitsland), maar ons schip ligt in Hasselt (ov). Vanaf 1981 hebben we regelmatig een motorboot gehuurd, waarvan de laatste 8 jaar met een eigen…

...Lees meer

…valkkruiser 1150 hebben gevaren. We hebben in verhouding tot de lengte en breedte veel ruimte op onze SK-Kotter, met 2 hutten en 2 badkamers is het prima vertoeven ook met gasten aan boord. Het schip hebben we gebruikt gekocht en varen er inmiddels al weer 2 jaar mee. Onze vaarplannen; We willen nog naar Berlijn, België en natuurlijk Nederland door. Koop een SK om- dat; het met vakmanschap is gebouwd, lekkere ruime indeling heeft en goede service van de SK werf heeft. Plus punten; goede vaareigenschappen heeft, goed manoeuvreerbaar met korte draai cirkel heeft en makkelijk achteruit te varen is. Casco is lekker stevig , romp 6 mm staal en opbouw 5 mm. Tanks zijn van RVS. Min punten; gangboord bij trap naar achterdek is wat smal , en motor gedeelte is wat beperkt toegankelijk.

Ons cijfer voor ons schip: 9
Ons cijfer aan vaarplezier: 9

Familie Huisman

Wij zijn de familie Huisman, (oudste 84/74 jaar) eigenaar van de SK 144 (SK Kotter AC 1100) en de eerste klant na de overname van de werf door Tjerk. Naam: Jeanthemar. Thuishaven: Weesp. De naam ‘Jeanthemar’ is gevormd door voorletters uit het gezin. Beiden komen we uit…

...Lees meer

…de binnenvaart. Daarna als havenmeester van de Koninklijke jachthaven van Muiden gewerkt. Ja, waar ook de ‘Groene Dreack’ ligt. We waren op zoek naar een plezierjacht en gingen bij verschillende werven bij langs, in Friesland. In Sneek vonden we wat we al een lange tijd zochten. De lijn en model van het schip viel gelijk op met fijne brede gangboorden. Lekker stabiel en goed gebouwd, zowel binnen als buiten. Ook wilden we hoge bolderkasten en het is ideaal! De mast vonden we mooier achterop. En we wilden veel comfort voor een langer verblijf, zoals een ruime slaapkamer en een goede keuken.

In 1995 hebben we het schip met veel plezier laten bouwen. Wij waren de allereerste klant van Tjerk. Maar met iedereen hadden we leuk contact. Wanneer we in Friesland komen, gaan we altijd even aan bij de SK werf, even zien hoe het met ze is en wat er weer voor nieuws staat. Maar bij ons ben je ook altijd welkom, maar wel de schoenen uit. De hele zomer zijn we aan boord en maken geen plannen, we zien wel waar de reis naar toe gaat. Misschien dat we nog naar België gaan en anders blijven we op de Nederlandse wateren. We zijn ook lid van de vereniging SK vloot geworden, daar voelen we ons ook helemaal thuis. Altijd weer erg gezellig en doen leuke dingen samen. Want als je dat niet meer doet, kun je beter achter de geraniums gaan zitten! Pluspunten: met een Paviljoen-dek heb je goed overzicht over het schip, zeker op het grote water waar we vaak varen. Verder zeer tevreden met de boot en genieten nog volop. Minpunten: geen.

Ons cijfer voor ons schip: 10
Ons cijfer aan vaarplezier: 10

Familie Kaptein

Wij zijn de familie Kaptein, trotse eigenaar van de SK 318 (SK 10.00 m. Cabrio). Naam: Captains Cabin. Thuishaven: De Kaag Wij voeren voor de SK Cabrio met een Maril 880. Een grote imposante open sloep, werkelijk een geweldige boot met alle denkbare luxe. We hebben er jaren…

...Lees meer

…enorm veel plezier mee gehad. Wat we misten was net dat beetje extra comfort, maar wilden ook het ‘open gevoel’ van de sloep niet kwijt. We keken naar elke Cabin die we tegen kwamen op het water. In Weesp zagen we voor het eerst een SK Cabrio en deze bleef hangen in onze gedachten. Om die reden hebben we de botenshow op de SK werf bezocht. Helaas was er toen geen Cabrio te bezichtigen. Toen er dus een te koop lag op de werf, zijn we gelijk gaan kijken hoe deze boot zou ‘voelen’.

Dat dit zou leiden tot een koop hadden we toen nog niet kunnen bedenken. No-nonsense uiterlijk Stahoogte was belangrijk, maar ook een vast bed. Het gescheiden toilet en douche, de doordachte indeling van de kajuit en kuip en niet te vergeten de fraaie afwerking en het stoere no-nonsens uiterlijk gaven een heel goed gevoel. Het leidde tot een aankoop die vroeger kwam dan we hadden gepland. Zelf hadden we ook nog wat aanpassingen in gedachten en ook hier zag de SK werf geen enkel probleem in. Zodoende werd het toen helemaal ons schip. We hebben onze ‘Captains Cabin’ begin juli opgehaald in Sneek. Direct de vuurdoop op de reis naar De Kaag gehad. Op het IJsselmeer veranderde het weer, de wind trok aan tot een goede 6 Beaufort.

De Cabrio gaf geen kraak en alles bleef rustig lopen, wat wil je ook met zo’n degelijk en zwaar gebouwd schip. We wisten direct wat het schip aankon. We besloten die dag door te varen naar Amsterdam. Het stof is er die dag wel vanaf gespoeld. We hebben een lange zomer kunnen genieten van ons nieuwe schip, mooie tochten gemaakt en zijn de zomervakantie terug gevaren naar de mooie Friese wateren. Nog even en dan komt onze ‘Captains Cabin’ weer uit de overdekte winterhaven. Het aftellen is al weer begonnen … Wat zullen we straks allemaal weer gaan beleven? Wij kunnen met zekerheid stellen: Een SK Cabrio vaar je niet, maar beleef je.

Ons cijfer voor ons schip: 8,5
Ons cijfer aan vaarplezier: 9